Terningkast 6 til En smak av Roma!

Terningkast 6 til En smak av Roma!

Det kan være lett å gå seg vill i jungelen av trattoriaer, pizzeriaer og restauranter når man er på besøk i Roma, men du trenger ikke ende opp med å spise overpriset eller smakløs mat av den grunn. De erfarne Roma-farerne Jon Berg og Lars G. Rein-Helliesen har gått opp matløypa for deg, slik at du kan finne fram til de hyggeligste stedene som serverer virkelig god romersk mat, kaffe, iskrem, eller vin.

I En smak av Roma har forfatterne bare valgt ut steder som de har vært på, og som de kan gå gode for. Stedene de anbefaler er rimelige, lett tilgjengelige og med fantastisk smakfull og mettende mat. Lars og Jon skriver:

Mye kan forandres på kort tid, men i skrivende stund vil vi uten å nøle si at uansett hvilket sted du velger fra boka, vil det bli en god opplevelse. Med mat, drikke, atmosfære og service i skjønn harmoni.

Det forfatterne har oppdaget, til sin store tilfredsstillelse, er at midt i turistmylderet, midt blant de største severdighetene, finnes det restauranter med dedikerte kokker som hever seg langt over de trauste og triste, forglemmelige og masseproduserte turistmagnetene. Bli med inn i Romas fantastiske kjøkken - uansett om du har lyst på tradisjonell eller moderne romersk mat, kommer du aldri til å gå sulten i den evige by!

Vinofil har trillet en sekser på terningen i sin omtale av boka: Aldri til Roma uten denne boken

Bli med på boklansering mandag 27. oktober kl. 17, på Enoteca Gaia. For bare 400,- får du mat, vin og bok. Begrenset plass!

Billetter finner du her. 

Ett av stedene Berg og Helliesen anbefaler er ikoniske Roscioli ved Campo de’ Fiori. Her kan du bestille (og spise!) «de fire store» pastarettene som Roma er kjent for; amatriciana (med pikant tomatsaus og guanciale), carbonara (med egg, pecorino og guanciale), cacio e pepe (med pecorino og pepper) og gricia (med guanciale og pecorino). I denne boken får du oppskrift på alle disse, slik at du kan gjenskape følelsen av Roma på kjøkkenet hjemme.

NB: En smak av Roma er ikke en kokebok. Vil du ha flere oppskrifter på pastaretter? Da anbefaler vi kokeboken Pasta. Ekte italiensk håndverk av Kristian Lambrechts. Den inneholder Lambrechts’ 40 favorittoppskrifter fra hans år som kjøkkensjef på Trattoria Popolare i Oslo.

Tilbake til bloggen