• Hjem
  • Eyvind Hellstrøm; Kristin Jacobsen
Eyvind Hellstrøm; Kristin Jacobsen

Samling: Eyvind Hellstrøm; Kristin Jacobsen

Eyvind Hellstrøm (f. 1948) er en pionér i det moderne nordiske kjøkkenet. Som ung reiste han til Frankrike for å bli kokk i verdensklassen. I 27 år var han chef på tostjerners-restauranten Bagatelle i Oslo (1982‒2009). Eyvind har gitt ut mange kokebøker, bl.a. Bagateller (2000), Verdens beste (2009), Bagatelle. Hellstrøms siste måltid (2010) og Hellstrøm Jr. (2012). Siden 2008 har han også  hatt suksess som programleder, bl.a. i «Hellstrøm rydder opp» og «Hellstrøm inviterer». I 2007 ble Eyvind Hellstrøm utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden og han ble tildelt Frankrikes høyeste utmerkelse, Æreslegionen, for sin  kokkekunst. Siden 1993 har han sittet i Le Bocuse d’Or-juryen i Lyon.

Eyvind Hellstrøm har en høy stjerne blant unge og voksne. Hans råd og tips blir lyttet til, og ingen har utfordret hans autoritet.

Utgivelser